De XO FLOW

Waarom de XO Flow?

De tandheelkunde ondergaat een aanzienlijke transformatie naarmate praktijken groter worden met veel – vaak parttime – werknemers. Behandelaars vragen om integratie van de behandelunits met andere tandheelkundige apparaten en softwareoplossingen. Kliniekeigenaren eisen een hoog investeringsrendement. Daarnaast hebben gezondheidsautoriteiten steeds meer standaardisatie, documentatie en verhoogde infectiecontrole nodig.

Inspelend op deze trends is de XO FLOW ontwikkeld. Een behandeleenheid die gebruiksvriendelijk is en waarmee alle gebruikers toegang hebben tot hun individuele instellingen vanaf elke behandeleenheid in een netwerk. Daarnaast kunnen er standaard behandelingsprotocollen opgenomen worden.

Digitaal vooruit

De XO FLOW is een digitale tandheelkundige unit met workflow begeleiding en tandheelkundige apps die zijn ontworpen om professionals te helpen bij het uitvoeren van tandheelkunde.

Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde computer, netwerkverbinding en andere nieuwe digitale functies die nog niet eerder in de tandheelkunde zijn gezien: het dashboard en de navigator.

Het Dashboard is een door aanraking geactiveerde grafische gebruikersinterface die is geïntegreerd in de instrumentenbrug.

De Navigator is een touchscreenscherm dat een slimme gebruikersinterface biedt met tandheelkundige apps. De apps worden gebruikt voor het instellen, beheren en integreren van de behandeleenheid met andere tandheelkundige apparaten en softwareoplossingen in een netwerk.

De voordelen van een digitale brug

De digitale technologie van de XO FLOW maakt het mogelijk om alle instrumentinstellingen vanuit het Dashboard te bedienen.

Op basis hiervan is er een instrumentvoorinstellingen ontworpen waarmee de behandelaar – met slechts één klik – de ideale instrumentinstellingen voor een specifieke tandheelkundige procedure kunnen selecteren.
Preset instellingen bieden ook hulp bij het selecteren van hoekstukken, boren, enz., waardoor het voor de behandelaar gemakkelijk is om hun prestaties te verbeteren.

Daarnaast kunnen gebruikers hun eigen  preset instellingen maken of werken met de standaardinstellingen die zijn gemaakt door XO CARE in samenwerking met toonaangevende tandartsen van over de hele wereld.

Monitoren en aanpassen van instellingen

Indien nodig kunnen de behandelaars tikken om toegang te krijgen tot schuifregelaars en knoppen voor het aanpassen van het toerental, spray en andere instrumentinstellingen.

Zo kan de automatische chip-blowfunctie – die zorgt voor een constant helder zicht zonder van/naar de spuit te hoeven wisselen – handmatig worden uitgeschakeld/ingeschakeld.

Ook kan in de voorinstelling EXCAVATION de “tactiele functie” – die ervoor zorgt dat de boor stopt met draaien bij het aanraken van gezond dentine – worden uitgeschakeld.

Begeleidende workflow management

Vanuit de Navigator hebben de behandelaars toegang tot de instrument workflow app. Deze app wordt gebruikt om tandheelkundige behandelingen in meerdere stappen te beheren, zoals het uitharden van composietvullingen of het voorbereiden van wortelkanalen.

Op basis van de input van de operator biedt het systeem een behandelprotocol met optimale instrumentinstellingen voor elke stap.

Wanneer een workflow is geactiveerd, toont het Dashboard de workflowstappen.
De eerste stap wordt uitgevoerd met het voetpedaal. Daarna wordt de volgende stap geselecteerd en gaan de behandelaars zo door totdat alle stappen zijn voltooid.

Bij het gebruik van de uithardingslamp stelt elke stap een optimale belichtingstijd en stralingsuitgang in.

Workflows voor wortelkanaalpreparaties – waarbij elke stap de selectie van de vijl, de optimale snelheid en het koppel specificeert – worden op een vergelijkbare manier opgezet en geactiveerd.

Net iets teveel?

Bent u geïntereseerd in de XO FLOW, maar is het net iets teveel voor u? Lees dan meer over de XO FORM behandelstoel. De XO FLOW, maar dan net een stapje minder!

#1 in de moderne tandheelkunde

BEKIJK MEER:

XO FORM

XO FLEX

NEW IDEM (units en cart)

Meer informatie? neem dan contact op Via (+31)24 303 1717 of onderstaand contactformulier

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?
UA-188133600-1