De XO FLEX

Waarom de XO FLEX?

XO CARE stelt professionals in staat om tandheelkunde te leveren door in te spelen op  hun vaardigheden en het verbeteren hiervan. Daarnaast staat het beschermen van hun gezondheid hoog in het vaandel. Dat alles terwijl de patiënt de best mogelijke behandeling geboden wordt én er gezorgd wordt voor een hoog rendement op de investering.

Focus op de behandeling

Handsfree
Concentreer u op uw werk aan het gebit, terwijl u de unit, instrumenten, patiëntenstoel, verlichting etc. bedient met het voetpedaal.

Instrumenten bij de hand
U blijft gefocust op de behandeling omdat u niet weg hoeft te kijken om de instrumenten van het apparaat te bereiken, te bedienen of in te stellen. Ze worden over de borst van de patiënt geplaatst; in uw gezichtsveld en die van uw assistenten.

Duidelijk zicht op je werk
Een automatische en efficiënte chip-blowfunctie reinigt en droogt het werkgebied telkens wanneer een instrument stopt. Deze optie is naar behoefte in- en uit te schakelen.

Deze functie vermindert het aantal keren dat u van een dynamisch instrument naar de meerfunctiespuit moet overschakelen aanzienlijk. u krijgt een duidelijke visuele controle en meer focus op de taak die voor u ligt.

De unieke instrumentenbrug en footcontrol

U kunt met behulp van de footcontrol de instellingen van elk afzonderlijk instrument aanpassen, zodat U het gewenste kwaliteitsniveau kunt bereiken. Wanneer U bijvoorbeeld met een micromotor werkt, kunt u kiezen tussen drie vooraf in te stellen snelheidsbereiken. Hierdoor kunt u snel en gemakkelijk het gewenste toerental kunt selecteren.

Als unieke XO-functie kunt u ook de hoeveelheid spraywater aanpassen. De juiste hoeveelheid spraywater is van essentieel belang. Te weinig en u riskeert weefselnecrose, te veel en uw gezichtsveld wordt verstoord.

een Unit opgebouwd naar eigen wens

Een XO tandheelkundige unit is niet zomaar een behandelunit – het is uw individuele werkomgeving, die aansluit bij uw smaak en uw voorkeuren voor functionaliteiten.

De XO FLEX behandelunit kunt u voorzien van maximaal zes instrumenten. Mogelijkheid tussen nat- of droog afzuigsysteem. Verschillende soorten instrumenten trays, snelkoppelingen, HD-schermen en röntgenadapters.

De XO FLEX is daarnaast verkrijgbaar met of zonder spittoon.

De Ambidex afzuighouder

De XO Ambidex afzuigslanghouder kan rond de patiëntenstoel geplaatst worden zoals u hem het liefst heeft. Door zijn wendbaarheid is de behandeleenheid zowel geschikt voor rechts- en linkshandige behandelaars en SOLO of DUO behandelingen. Ideaal wanneer u met verschillende tandartsen en assistenten op dezelfde behandeleenheid werkt.

Na gebruik vallen de afzuigslangen  eenvoudig terug in de zuigslangenhouder.

Kies uit 1 van de 8 standaard kleuren of bepaal uw eigen kleuren

Het is mogelijk om te kiezen uit 8 verschillende standaard kleuren voor de patiëntenstoel en 7 standaard bekledingskleuren. Daarnaast heeft u de keuze om de behandelstoel te voorzien van de standaard of de meer zachtere, met de hand genaaide kussens.

Wij bieden u ook de mogelijkheid om de behandelstoel, bekleding en eventueel zelfs de gehele behandelunit te bestellen in afwijkende kleuren. Op deze manier kunt u de unit zo samenstellen dat deze naar uw wens is! Neem contact met ons op voor meer informatie.

De kussens zijn standaard voorzien van XO Comfort-stof waardoor de huid van de patiënt kan ‘ademen’. Dit komt zeker ten gunsten van  van de patiënt.

Safety first

Kruisbesmetting voorkomen

Met XO FLEX maximaliseert u de bescherming tegen kruisbesmetting. Met de voetbediening bedient u alle apparaat- en stoelfuncties handsfree. Alles wat u en uw assistent tijdens de behandeling aanraakt, kan worden losgenomen en gedesinfecteerd of geautoclaveerd. Alle oppervlakken zijn glad en gemakkelijk schoon te maken. De metalen delen van het apparaat zijn voorzien van een innovatieve antibacteriële coating.

Beveiliging van water- en afzuigsystemen 

XO FLEX beschikt over meerdere krachtige oplossingen om te beschermen tegen vervuiling van water en afzuigleidingen. Zo voorkomt ‘XO Water disinfection’ de vorming van biofilm in het watersysteem en ‘XO Suction disinfection’ desinfecteert automatisch het afzuigsysteem en de afzuigslangen. De automatische chip-blowfunctie voorkomt dat vloeistoffen in de waterleidingen van het apparaat terechtkomen.

Ingebouwde terugstroom beveiliging

Bij de XO Care behandelstoelen (Zowel de XO FLEX als de XO FLOW) heeft u geen externe BA-keerklep of EA-keerklep nodig. Deze behandelstoelen zijn standaard namelijk uitgerust met een ‘atmosferische onderbreking’ welke voldoet aan Nen 1006 en de bijbehorende Waterwerkbladen.

Voldoe direct aan de WIP-richtlijnen en de waterwet

Door bovenstaande eigenschappen voldoet u op deze punten direct aan de Nederlandse wet- en regelgeving voor waterkwaliteit (WIP-richtlijnen) en de Waterwet. Dat alles zonder extra jaarlijkse keuringen.

#1 in de moderne tandheelkunde

BEKIJK MEER:

XO FLOW

NEW IDEM (units en cart)

Meer informatie? neem dan contact op Via (+31)24 303 1717 of onderstaand contactformulier

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?
UA-188133600-1