Dé apparatuur voor uw praktijk

Al meer dan zeven decennia staat de naam Dürr Dental voor technologische vooruitgang, innovatie en kwaliteit op tandheelkundig gebied wereldwijd. Niet voor niets is er in bijna iedere praktijk iets van Dürr Dental te vinden. Wij leveren dan ook voornamelijk compressoren, afzuigmotoren en amalgaamafscheiders van dit merk. Niet alleen door hun ervaring, maar ook door die van ons. Dürr Dental levert betrouwbare apparatuur en biedt voor iedere praktijk een oplossing.

Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om uw technische ruimte in te richten en voor iedere praktijk is dit maatwerk. Door onze ervaring kunnen wij samen met u precies bepalen welke apparatuur het beste past in uw praktijk. Heeft u hier vragen over? Neem dan direct contact met ons op! Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Lees dan vooral verder.

Compressoren

De compressoren van Dürr Dental bepalen al meer dan 50 jaar het gezicht van tandartspraktijken en laboratoria over de hele wereld. Dürr Dental is de uitvinder van de olievrije tandheelkundige compressoren en produceert ongelofelijk stille en krachtige compressoren.

De compressoren zijn geschikt voor iedere praktijk en bieden in de tandemvariant een bijzonder hoge duurzaamheid en betrouwbaarheid. De mogelijkheid tot modulaire opbouw zorgt tevens voor een flexibele oplossing met de mogelijkheid tot bijvoorbeeld latere uitbreiding van de praktijk. De membraandrooginstallatie zorgt daarbij niet alleen voor een permanente beschikbaarheid van compressorkracht, maar ook voor constant droge perslucht, zelfs bij ononderbroken bedrijf.

Afzuigmotoren

Tegenwoordig vanzelfsprekend, in de jaren zestig een kleine sensatie: de behandeling van een liggende patiënt. Pas na de door Dürr Dental ontwikkelde systematische afzuiging werd dit mogelijk. Het infectiegevaar door de aerosolwolk tijdens de behandeling wordt dankzij de zuigcapaciteit van ongeveer 300 l/min efficiënt verminderd.

Verschillende soorten afzuiging

De droge zuigsystemen zijn extreem krachtig en zijn daarbij uiterst stil. Deze worden aangeduid als droge systemen, omdat de aangezogen substanties via een korte weg naar een separator en daarna indien nodig naar een amalgaamafscheider worden geleid. Deze componenten zijn in de behandelingsunit van uw tandartspraktijk geïntegreerd. Naar de zuigmachine stroomt uitsluitend droge lucht.

De natte zuigsystemen zijn krachtige pakketten waarop u kunt vertrouwen. Deze systemen kunnen grote vloeistofhoeveelheden van maximaal vier gebruikers tegelijkertijd en zonder onderbrekingen afzuigen. Dankzij het geïntegreerde tweetrapsseparatiesysteem wordt het meenemen van secreet en bloedschuim in de turbinekamer betrouwbaar voorkomen. De aandrijving van de combinatiezuigeenheid loopt gelijkmatig, trillingvrij en met een hoge betrouwbaarheid. Alle belangrijke functionele onderdelen zijn voorzien van corrosiebescherming en zijn daardoor extreem duurzaam.

De Tyscor-premiumreeks

De droge en natte zuigsystemen zijn extreem krachtig en daarbij uiterst stil. Zo houden de zuigmachines moeiteloos stand tijdens een ononderbroken gebruik van zeven tot acht uur. Opgezogen substanties worden direct naar de geïntegreerde separatie en daarna indien nodig naar een amalgaamafscheider geleid.

Naast de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid zetten de nieuw ontwikkelde zuigsystemen met radiaaltechnologie uit de Tyscor-premiumreeks de maatstaf op het gebied van prestaties en efficiëntie in de dagelijkse praktijk. Dit mede dankzij het tot 50 procent lagere gewicht en een energiebesparingsmogelijkheid tot 50 procent. De elektronische bediening biedt bovendien nieuwe opties met het oog op bedrijfszekerheid, opschaling en aanpassingen aan de individuele praktijkomstandigheden.

Welke afzuiging raden wij u aan?

Bij Croonen Dental Service raden wij voornamelijk de centrale (natte) afzuiging aan. Deze vereenvoudigen de integratie in de praktijk. Of het nu gaat om een nieuwe installatie of een moderniseringsmaatregel. Bovendien verhoogt de centrale afzuiging en separatie de rendabiliteit in vergelijking met systemen in de behandelingsunits, omdat bijvoorbeeld kosten voor aanvullende separatie-automaten lager worden of volledig komen te vervallen.

Welke afzuigmotor exact is afhankelijk van uw praktijk. Wij gaan hierover graag met u in gesprek!

Amalgaamafscheiders

Dentale amalgaam vormt het grootste probleem op de Europese kwikbalans. Hierom moeten sinds 1 januari 2019 alle praktijken zijn uitgerust met amalgaamafscheiding.

Amalgaamafscheiders van Dürr Dental werken volgens het centrifugaal principe en hebben een hydrodynamische zelfreiniging. Daarbij schakelen ze automatisch in zodra het afvalwater van de zuiveringsinstallatie begint te verzamelen. In tegenstelling tot conventionele sedimentatie-afscheiders gebruiken Dürr Dental amalgaamafscheiders een individuele niveaucontrole, die regelmatig wordt gecontroleerd. Er klinkt een signaal zodra het maximale vulniveau is bereikt en pas dan hoeft het opvangbakje vervangen te worden.

Daarnaast kunnen wij u ook helpen met diverse filtersystemen zoals Medentex of Rectus.

Voorkom stilstand

De apparatuur die wij leveren is robuust en betrouwbaar. Samen met ons onderhoud wordt stilstand veelal voorkomen, maar natuurlijk nooit uitgesloten. Samen met u denken wij graag mee hoe we ervoor kunnen zorgen dat u dan toch door kunt werken. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Vermijd afzuigblokkades

De meeste units worden gedesinfecteerd zoals voorgeschreven, maar niet alle worden correct gereinigd. Tandheelkundige materialen, vullingen en vulmiddelen of poeders die bij profylaxe behandelingen worden gebruikt, hopen zich na verloop van tijd op tot slib. Dit leidt tot blokkades, wat op zijn beurt leidt tot prestatieverlies en in het ergste geval kan leiden tot volledige stilstand binnen de behandelkamer of zelfs de hele praktijk. Daarnaast wordt het onderhoud aan de apparatuur vermoeilijkt, waardoor dit meer tijd en dus geld kost.

De oplossing

Orotol® Plus en MD 555 reiniger! Dürr Dental bracht meer dan 40 jaar geleden het merk Orotol® op de markt en vond daarmee het idee van de desinfectie van afzuigapparatuur uit. Tegenwoordig is Orotol® Plus een van de beste en een van de meest gekochte desinfectiemiddelen op de markt. In combinatie met het speciale reinigingsmiddel MD 555 Cleaner wordt het afzuigsysteem betrouwbaar ontdaan van alle slib en andere afzettingen. Maar dat is niet alles. Naast het jaarlijkse onderhoud vraagt het afzuigsysteem meer aandacht van u.

Heeft u een XO Care behandeleenheid met een automatisch reinigingssysteem? Dan reinigt de unit zichzelf automatisch, maar niet volledig. Bekijk hier wat u allemaal moet doen om uw behandeleenheid in topconditie te houden.

Meer informatie? neem dan contact op Via (+31)24 303 1717 of onderstaand contactformulier

#1 Service en Onderhoud

Croonen Dental Service kan u van alles voorzien, maar is geen totaalleverancier van uw praktijk. Wij leveren en onderhouden datgene waarmee wij u technisch kunnen ondersteunen en waar we u de beste service kunnen verlenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw behandelunit, autoclaaf, röntgenapparatuur, afzuiging, amalgaamafscheider en compressor. Voor al het overige hebben wij zeer betrouwen partners.

Technische ruimte

Behandelkamer

Sterilisatie

Digitalisatie

Nieuwe praktijk, apparatuur, accessoires en onderhoudsmiddelen

Naast technische ondersteuning zijn wij ook uw partner als het aankomt op (turn-key) verbouwingen en projecten, de aanschaf van nieuwe apparaten, accessoires, onderhoudsmiddelen en noem zo maar op.

XO FLOW

XO FLEX

NEW IDEM

Techniek

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?