Amalgaamafscheiding

Amalgaamafscheiders

Dentale amalgaam vormt het grootste probleem op de Europese kwikbalans. Hierom moeten sinds 1 januari 2019 alle praktijken zijn uitgerust met amalgaamafscheiding.

Amalgaamafscheiders van Dürr Dental werken volgens het centrifugaal principe en hebben een hydrodynamische zelfreiniging. Daarbij schakelen ze automatisch in zodra het afvalwater van de zuiveringsinstallatie begint te verzamelen. In tegenstelling tot conventionele sedimentatie-afscheiders gebruiken Dürr Dental amalgaamafscheiders een individuele niveaucontrole, die regelmatig wordt gecontroleerd. Er klinkt een signaal zodra het maximale vulniveau is bereikt en pas dan hoeft het opvangbakje vervangen te worden.

Daarnaast kunnen wij u ook helpen met andere filtersystemen zoals Medentex of Rectus. Het verschil leggen wij u graag persoonlijk uit!

Voorkom stilstand

De apparatuur die wij leveren is robuust en betrouwbaar. Samen met ons onderhoud wordt stilstand veelal voorkomen, maar natuurlijk nooit uitgesloten. Samen met u denken wij graag mee hoe we ervoor kunnen zorgen dat u dan toch door kunt werken. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Vermijd afzuigblokkades

De meeste units worden gedesinfecteerd zoals voorgeschreven, maar niet alle worden correct gereinigd. Tandheelkundige materialen, vullingen en vulmiddelen of poeders die bij profylaxe behandelingen worden gebruikt, hopen zich na verloop van tijd op tot slib. Dit leidt tot blokkades, wat op zijn beurt leidt tot prestatieverlies en in het ergste geval kan leiden tot volledige stilstand binnen de behandelkamer of zelfs de hele praktijk. Daarnaast wordt het onderhoud aan de apparatuur vermoeilijkt, waardoor dit meer tijd en dus geld kost.

De oplossing

Orotol® Plus en MD 555 reiniger! Dürr Dental bracht meer dan 40 jaar geleden het merk Orotol® op de markt en vond daarmee het idee van de desinfectie van afzuigapparatuur uit. Tegenwoordig is Orotol® Plus een van de beste en een van de meest gekochte desinfectiemiddelen op de markt. In combinatie met het speciale reinigingsmiddel MD 555 Cleaner wordt het afzuigsysteem betrouwbaar ontdaan van alle slib en andere afzettingen. Maar dat is niet alles. Naast het jaarlijkse onderhoud vraagt het afzuigsysteem meer aandacht van u.

XO Care behandelstoelen

Heeft u een XO Care behandelstoel zoals de XO 4, XO FLEX of XO FLOW? Dan heeft de unit vaak een automatisch reinigingssysteem. De unit reinigt zichzelf automatisch, maar niet volledig. Bekijk goed wat u allemaal moet doen om uw behandeleenheid in topconditie te houden en extra onderhoudskosten te voorkomen.

#1 Service en Onderhoud

Croonen Dental Service kan u met alles voorzien, maar is geen totaalleverancier van uw praktijk. Wij leveren en onderhouden datgene waarin we u de beste service kunnen verlenen en waar wij u technisch mee kunnen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw behandelstoel, autoclaaf, röntgenapparatuur, afzuiging, amalgaamafscheider en compressor. Voor al het overige hebben wij zeer betrouwbare partners.

Technische ruimte

Behandelkamer

Sterilisatie

Digitalisatie

Nieuwe praktijk, apparatuur, accessoires en onderhoudsmiddelen

Naast technische ondersteuning zijn wij ook uw partner als het aankomt op (turn-key) verbouwingen en projecten, de aanschaf van nieuwe apparaten, accessoires, onderhoudsmiddelen en noem zo maar op.

Meer informatie? neem dan contact op Via (+31)24 303 1717 of onderstaand contactformulier

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?
UA-188133600-1