De afzuiging binnen tandheelkunde en mondzorg

Afzuigmotoren

Tegenwoordig vanzelfsprekend, in de jaren zestig een kleine sensatie: de behandeling van een liggende patiënt. Pas na de door Dürr Dental ontwikkelde systematische afzuiging werd dit mogelijk. Het infectiegevaar door de aerosolwolk tijdens de behandeling wordt dankzij de zuigcapaciteit van ongeveer 300 l/min efficiënt verminderd.

Verschillende soorten afzuiging

De droge zuigsystemen zijn extreem krachtig en zijn heel stil. Deze worden aangeduid als droge systemen, omdat de aangezogen substanties via een korte weg naar een separator en daarna (indien nodig) naar een amalgaamafscheider worden geleid. Deze componenten zijn in de behandelingsunit van uw praktijk geïntegreerd. Naar de zuigmachine stroomt uitsluitend droge lucht.

De natte zuigsystemen zijn krachtige pakketten waarop u kunt vertrouwen. Deze systemen kunnen grote vloeistofhoeveelheden van maximaal vier gebruikers tegelijkertijd en zonder onderbrekingen afzuigen. Dankzij het geïntegreerde tweetrapsseparatiesysteem wordt het meenemen van secreet en bloedschuim in de turbinekamer betrouwbaar voorkomen. De aandrijving van de combinatiezuigeenheid loopt gelijkmatig, trillingvrij en met een hoge betrouwbaarheid. Alle belangrijke functionele onderdelen zijn voorzien van corrosiebescherming en zijn daardoor extreem duurzaam.

De Tyscor-premiumreeks

De droge en natte zuigsystemen zijn beide extreem krachtig en stil. Zo houden de zuigmachines moeiteloos stand tijdens een ononderbroken gebruik van zeven tot acht uur. 

Naast de bekende kwaliteit en betrouwbaarheid zetten de nieuw ontwikkelde zuigsystemen met radiaaltechnologie uit de Tyscor-premiumreeks de maatstaf op het gebied van prestaties en efficiëntie in de dagelijkse praktijk. Dit mede dankzij het tot 50 procent lagere gewicht en een energiebesparingsmogelijkheid tot 50 procent. De elektronische bediening biedt bovendien nieuwe opties met het oog op bedrijfszekerheid, opschaling en aanpassingen aan de individuele praktijkomstandigheden.

Welke afzuiging raden wij u aan?

Bij Croonen Dental Service raden wij voornamelijk de centrale (natte) afzuiging aan. Deze vereenvoudigen de integratie in de praktijk. Of het nu gaat om een nieuwe installatie of een moderniseringsmaatregel. Bovendien verhoogt de centrale afzuiging en separatie de rendabiliteit in vergelijking met systemen in de behandelingsunits, omdat bijvoorbeeld kosten voor aanvullende separatie-automaten lager worden of volledig komen te vervallen.

Welke model afzuigmotor voor u het meest geschikt is, is afhankelijk van uw praktijk. Wij gaan hierover graag met u in gesprek!

#1 Service en Onderhoud

Croonen Dental Service kan u met alles voorzien, maar is geen totaalleverancier van uw praktijk. Wij leveren en onderhouden datgene waarin we u de beste service kunnen verlenen en waar wij u technisch mee kunnen ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw behandelstoel, autoclaaf, röntgenapparatuur, afzuiging, amalgaamafscheider en compressor. Voor al het overige hebben wij zeer betrouwbare partners.

Voorkom stilstand

De apparatuur die wij leveren is robuust en betrouwbaar. Samen met ons onderhoud wordt stilstand veelal voorkomen, maar natuurlijk nooit uitgesloten. Samen met u denken wij graag mee hoe we ervoor kunnen zorgen dat u dan toch door kunt werken. Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Vermijd afzuigblokkades

De meeste units worden gedesinfecteerd zoals voorgeschreven, maar niet alle worden correct gereinigd. Tandheelkundige materialen, vullingen en vulmiddelen of poeders die bij profylaxe behandelingen worden gebruikt, hopen zich na verloop van tijd op tot slib. Dit leidt tot blokkades, wat op zijn beurt leidt tot prestatieverlies en in het ergste geval kan leiden tot volledige stilstand binnen de behandelkamer of zelfs de hele praktijk. Daarnaast wordt het onderhoud aan de apparatuur vermoeilijkt, waardoor dit meer tijd en dus geld kost.

De oplossing

Orotol® Plus en MD 555 reiniger! Dürr Dental bracht meer dan 40 jaar geleden het merk Orotol® op de markt en vond daarmee het idee van de desinfectie van afzuigapparatuur uit. Tegenwoordig is Orotol® Plus een van de beste en een van de meest gekochte desinfectiemiddelen op de markt. In combinatie met het speciale reinigingsmiddel MD 555 Cleaner wordt het afzuigsysteem betrouwbaar ontdaan van alle slib en andere afzettingen. Maar dat is niet alles. Naast het jaarlijkse onderhoud vraagt het afzuigsysteem meer aandacht van u.

Heeft u een XO Care behandeleenheid met een automatisch reinigingssysteem? Dan reinigt de unit zichzelf automatisch, maar niet volledig. Bekijk hier wat u allemaal moet doen om uw behandeleenheid in topconditie te houden.

Technische ruimte

Behandelkamer

Sterilisatie

Digitalisatie

Nieuwe praktijk, apparatuur, accessoires en onderhoudsmiddelen

Naast technische ondersteuning zijn wij ook uw partner als het aankomt op (turn-key) verbouwingen en projecten, de aanschaf van nieuwe apparaten, accessoires, onderhoudsmiddelen en noem zo maar op.

Meer informatie? neem dan contact op Via (+31)24 303 1717 of onderstaand contactformulier

XO FLOW

XO FLEX

NEW IDEM (units en cart)

Open WhatsApp
1
Hulp nodig?
Hallo,
Kunnen wij je helpen?
UA-188133600-1